خصلتها و ویژگیهای عبدالله بن جعفر
خصلتها و ویژگیهای عبدالله بن جعفر
عبدالله بن جعفر، از آنجا که در خانوادهای کریم و با حسب و نسب تولد یافت و رشد کرد، دارای خصلتها و ویژگیهای ممتازی است که به آنها اشاره میکنیم:
در صدر اسلام ، چند نفر انگشت شمار در کودکی با پیامبراسلام’ ایمان آورده و بیعت کردند، نخستین نفر از میان آنان، حضرت علی × است که در دوران طفولیت ایمان آورد و با پیامبر ’ بیعت کرد. سپس امام حسن و امام حسین (علیهما السلام) و آخرین آنها، عبدالله بن جعفر طیار است. امام صادق × به نقل از پدر بزرگوارش امام باقر × فرمودند: « امام حسن و امام حسین (علیهما السلام) و عبدالله بن جعفر در کودکی با پیامبر ’ بیعت کردند. کسی جز آنها، در کودکی با پیامبر بیعت نکرد.» .[۱].
۲/۷.همراه و صحابی پیامبر و پنج امام^
از امتیازات و ویژگیهای برجسته عبدالله بن جعفر آن است که ایشان، هم از صحابی پیامبر ’ بود و هم جزو صحابی علی×،امام مجتبی، امام حسین، امام سجاد و امام باقر ^ به شمار می آمد. ابن اثیر جزری،نامش را در شمار صحابه آورده و دربارهاش مینویسد: « روی عن النبی ’ أحادیث».[۲] «او از اصحاب پیامبر ’ بود و روایاتی را از پیامبر ’ نقل و روایت کرده است».
شیخ طوسی، افزون بر این که وی را جزو یاران پیامبر شمرده، در ردیف صحابه امیرمومنان علی × و نیز امام حسن مجتبی × هم آورده است.[۳] ولی عجیب است که نام آن گرامی را چرا در ردیف اصحاب حسین بن علی × که همه هستی خویش و خاندانش را در راه آرمانهای او فدا کرد، نیاورده است.
مامقانی در این باره مینویسد: «هنوز پی نبردهام که چرا شیخ طوسی از آوردن نام عبدالله، در ردیف یاران امام حسین × خودداری کرده است! در حالی که او از یاران امام حسین × بود و با فرستادن فرزندانش عون و محمد، که در کربلا به شهادت رسیدند، با امام حسین ×مواسات کرد و به خاطر عذری که داشت، خودش نتوانست در کربلا حضور یابد.» [۴].
[۱]-آیت الله سبحانی، جعفر، فروغ ابدیت، چ ۱، انتشارات جامعه مدرسین
[۲]– عز الدین، لی بن ابی الکریم، ابن اثیر، اسد الغالبه، ج۳، دار اکتب العلمیه، ۱۹۸۰م، ص ۱۳۵
[۳]– شیخ طوسی، معجم رجال الحدیث، ج۱۰، ص ۱۴۲
[۴]– مامقانی، تقنح المقال، ج۲، ص ۱۷۳
[۵]– واقدی، محمد بن عمر، المغزی، ج۲، تحقیق: ماریدن جونز، بیروت: مؤسسه الأعلمی، ۱۴۰۹ ق، ص ۷۶۲
منبع : مجمع جهانی شیعه شناسی