1 مهر 28, 1400

پند و اندرز امام زین العابدین

پند و اندرز امام زین العابدین:

در کتاب جامع الاخبار می‌نویسد: مردی به حضور حضرت علی بن الحسین مشرف شد وگفت: من مرد گنه کاری هستم، نمی‌توانم از گناه خودداری نمایم. مرا موعظه کن حضرت امام زین العابدین فرمود:

پنج عمل را انجام بده آن گاه هر گناهی که می‌خواهی بکن

اول: رزق خدا را مخور و هر گناهی که می‌خواهی بکن.

دوم: از ولایت خدا خارج شود و هر معصیتی را که می‌خواهی انجام بده.

سوم: در یک موضعی معصیت کن که خدا تو را نبیند آنگاه هر گناهی را که مایلی بکن.

چهارم: موقعی که ملک الموت برای قبض روح نزد تو آمد او را از خود دور کن و هر معصیتی که می‌خواهی انجام بده.

پنجم: وقتی مالک جهنم خواست تو را داخل آتش کند داخل مشو و هر گناهی که می‌خواهی بکن.

در کتاب کشف الغمه از باقرآل محمد روایت می‌کندکه فرمود: پدرم امام زین العابدین مرا بدین کلمات توصیه می‌فرمود: پسر جان! با پنج دسته از مردم رفاقت مکن و با ایشان سخن مگو. من در بین راه به پدرم گفتم:

این پنج دسته ای که فرمود چه کسانی هستند فرمود:

  1. هرگز با شخص فاسق رفاقت منمای!! زیرا که وی تو را به یک خوراک یا یک لقمه غذا یا کمتر از اینها خواهد فروخت گفتم: پدرجان! معنی کمتر از اینها چیست؟ فرمود: تو را به طمع لقمه می‌فروشد ولی به آن نخواهد رسید.
  2. گفتم: دسته دوم کیانند؟ فرمود: با شخص بخیل هم دوستی و رفاقت منمای!! زیرا در آن موقعی که تو نهایت احتیاج را به وی پیدا کنی تو را از مال خود محروم می‌نماید.
  3. گفتم: دسته سوم چه افرادی هستند؟ فرمود: با شخصی دروغ گو هم رفاقت مکن!! زیرا که وی نظیر سراب است که چیز دور را به تو نزدیک و چیز نزدیک را به تو دور خواهد کرد. معنی کلمه سراب این است که آفتاب در نیمه روز بر زمین مستوی و صاف بتابد و آن زمین نظیر آب موج بزند، کسی از دور نگاه می‌کند گمان می‌نماید آب است ولی موقعی که نزدیک می‌رود می‌بیند آب نیست!!
  4. گفتم: دسته چهارم کیانند؟ فرمود: شخص احمق زیرا وقتی که وی بخواهد به تو نفعی برساند به جهت احمق و نادانی که دارد تو را دچار ضرر خواهد کرد.

۵. گفتم پدر جان! دسته پنجم چه اشخاصی هستند فرمود:کسی که قطع رحم می‌کند با این گونه افرادی دوستی و رفاقت منمای! زیرا که من ایشان را در سه موضوع از کتاب خدا قرآن ملعون یافتم

منبع : مجمع جهانی شیعه شناسی

0 0 رای ها
امتیاز دهی به مطلب
اشتراک در
اطلاع دهید
guest
0 نظرها
بازخوردهای درون خطی
مشاهده همه نظرات